Här nedan hittar du näringsberäkningen för detta recept. Receptet innehåller höger halter fett och en del protein. Receptet passar därför utmärkt om du är ute efter ett LCHF-recept med sallad och kött.
Näringsinnehåll (1 portion) | ||
Kalorier | 619 kCal | E% |
Protein | 37 g | 24% |
Fett | 48 g | 70% |
Kolkydrater | 10 g | 6% |

Ingredienser:
- 300 g biff
- 4 nävar babyspenat
- 1 röd paprika, skivad
- ½ rödlök, fint skivad
- 10-12 champinjoner, skivade
- ¼ dl smulad fetaost
- 1 msk balsamvinäger
- 4 msk olivolja
- ¼ tsk torkad timjan
- Salt, efter smak
- Peppar, efter smak
*för 2 portioner
Instruktioner:
- Värm stekpannan och krydda biffen med svartpeppar och salt. Stek i cirka 6-8 minuter. Ställ åt sidan.
- Stek champinjonerna med 1 msk olivolja i samma panna.
- Vispa olivolja, balsamvinäger, timjan, salt och peppar för att göra dressingen.
- Skiva biffen i tunna skivor.
- Blanda spenat, lök och röd paprika i en skål. Häll dressingen över och blanda väl. Se till att alla ingredienser är täckta av dressingen.
- Placera salladsbasen på en tallrik, eller i en skål, och toppa med de stekta champinjonerna, grillad biff och smulad fetaost.
- Smaklig måltid!