Sallad med ryggbiff

Denna sallad är för dig som av någon anledning vill dra ner på mängden kolhydrater. Vill du hellre byta ut ryggbiffen mot annat kött eller kyckling så går det självklart bra.

Här nedan hittar du näringsberäkningen för detta recept. Receptet innehåller höger halter fett och en del protein. Receptet passar därför utmärkt om du är ute efter ett LCHF-recept med sallad och kött.

Näringsinnehåll (1 portion)
Kalorier619 kCalE%
Protein37 g24%
Fett48 g70%
Kolkydrater10 g6%
Sallad med ryggbiff

Ingredienser:

  • 300 g biff
  • 4 nävar babyspenat
  • 1 röd paprika, skivad
  • ½ rödlök, fint skivad
  • 10-12 champinjoner, skivade
  • ¼ dl smulad fetaost
  • 1 msk balsamvinäger
  • 4 msk olivolja
  • ¼ tsk torkad timjan
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak

*för 2 portioner

Instruktioner:

  1. Värm stekpannan och krydda biffen med svartpeppar och salt. Stek i cirka 6-8 minuter. Ställ åt sidan.
  2. Stek champinjonerna med 1 msk olivolja i samma panna.
  3. Vispa olivolja, balsamvinäger, timjan, salt och peppar för att göra dressingen.
  4. Skiva biffen i tunna skivor.
  5. Blanda spenat, lök och röd paprika i en skål. Häll dressingen över och blanda väl. Se till att alla ingredienser är täckta av dressingen.
  6. Placera salladsbasen på en tallrik, eller i en skål, och toppa med de stekta champinjonerna, grillad biff och smulad fetaost.
  7. Smaklig måltid!

Dela gärna detta recept

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin
Dela via e-post

Fler hälsosamma recept

miso tofu bowl

Miso Tofu Bowl

Här hittar du näringsberäkningen för denna Miso Tofu Bowl. Näringsinnehåll (1 portion) Kalorier 567 kCal E% Protein 35 g 25% Fett 25 g 40% Kolkydrater

Läs mer »
Kycklingtaco med sallad

Kycklingtaco med sallad

Detta är en fräsch sallad som är inspirerad från tacos. Genom att byta ut brödet mot sallad så får du en lätt måltid som passar till både lunch och middag.

Läs mer »