Kostschema viktnedgång 

Med detta kostschema kan du gå ner i vikt 3 kg i veckan. Du får en plan över vad du ska äta och tips kring hur du sedan ska tänka för att bibehålla din målvikt.

Har du tidigare prövat olika dieter för att nå din målvikt? Har det slutat med att du sedan fallit tillbaka till din ursprungsvikt? Detta viktpendlande är vanligt, men det kan undvikas med ett kostschema och en tydlig plan för hur du ska bibehålla din nya vikt. 

Som kostrådgivare har jag hjälpt många att nå en önskvärd målvikt.

Jag har här satt ihop ett kostschema för viktnedgång där du äter 800 kalorier fördelat på tre måltider. Det förväntade resultatet är en viktnedgång på 2-3 kilo per vecka eller totalt 5 kilo efter schemats 10 dagar.

Vad ingår i vårt kostschema för viktnedgång?

När du köper detta kostschema så får du: 

  • En kostplan med recept
  • Ett schema över hur du kan kombinera livsmedel för att skapa dina egna maträtter.
  • Enkla tips för hur du ska träna för att gå ner i vikt
  • En introduktion till ett hälsosamt liv
  • Tillgång till en instruktionsvideo som förklarar hur du använder kostschemat

Vad är ett kostschema för viktnedgång? 

Även om det finns en mängd olika dieter att hitta på nätet så finns det faktiskt endast ett enda sätt att gå ner i vikt. Du måste äta mindre kalorier än vad du gör av med! Många av de dieter som är tillgängliga är direkt hälsovådliga och dåligt sammansatta, men då de alla resulterar i ett kaloriunderskott så fyller de sin funktion – du går ner i vikt (även om det inte är en hälsosam viktnedgång.

En snabb viktnedgång innebär även att du tappar muskelmassa vilket förändrar din kroppssammansättning efter en viktnedgång. Tyvärr resulterar detta i att det blir lättare att gå upp i vikt igen, så snart du slutar med din diet. 

Vårt kostschema för viktnedgång inkluderar ett kostschema med recept så att du hälsosamt kan gå ner i vikt. Det är sammansatt utifrån vad som är optimalt för både viktnedgång, hälsa och kroppssammansättning. 

Kostschema med recept

I genomsnitt behöver en man äta 2600 kalorier och en kvinna 2100 kalorier per dag för att bibehålla sin vikt. En viktnedgång uppstår när en person äter mindre än detta. Detta kostschema på 800 kalorier leder således till en viktnedgång.

Rådfråga alltid en läkare innan du påbörjar din viktnedgång och följ aldrig en lågkaloridiet om du är sjuk, inte mår bra eller om du är gravid. Följ heller inte denna kostplan i mer än maximalt 2 veckor åt gången. Mår du dåligt så avbryt genast och uppsök vård.

Ett hälsosamt liv

Målet viktnedgång är för många ett återkommande mål. Detta kostschema kommer att göra så att du går ner i vikt, men det vore fel av mig att inte ge dig några skäl till att bibehålla din nya vikt. Övervikt är nämligen den orsak som enskilt ligger bakom de flest av våra välfärdssjukdomar såsom diabetes typ 2, cancer och hjärt- kärlsjukdomar. 

Instruktioner

Genom åren har jag både följt och tagit del av en mängd olika kostschema. Gemensamt har det dock varit att det är svårt att förstå och det är svårt att följa. Med utgångspunkt från detta så har jag skapat en video på cirka 10 minuter där jag helt enkelt går igenom kostschemat och förklarar hur du använder det och hur du kan anpassa det. 

Viktnedgång med kostschema

Forskning visar tydligt att det kan vara svårt att gå ner i vikt och att sedan bibehålla den nya vikten. Många avbryter också en diet om den uppfattas ta för lång tid och om den är jobbig att följa. Detta kostschema är därför framtaget för att du ska få en kickstart i din viktnedgång och ett snabbt och effektivt resultat. 

Studier har visat att en snabb start på viktnedgången många gånger gör det lättare att hitta motivation för att fortsätta viktnedgången ner till en optimal vikt. Tänk på att detta kostschema är en stor förändring jämfört med vad du är van vid. Du kan därför må dåligt de första dagarna innan kroppen vant sig vid den lägre kalorimängden. 

Dela gärna denna artikel

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin
Dela via e-post

Fler artiklar på samma tema

Hur blir man smal? 

I dagens samhälle så är det många som strävar efter att bli smalare. Orsaken till att man vill bli smal är sällan hälsan, utan den ligger tyvärr snarare i någon form av nidbild av hur man ska se ut.

Läs mer »
Bränna bort fett magen

Bränna fett på magen

Många som vill gå ner i vikt vill gärna bränna bort fett på magen. Att fett sätter sig på magen är genetiskt. För vissa sitter fettet jämnt fördelat på kroppen och för andra sätter det sig på magen.

Läs mer »
periodisk fasta

Periodisk fasta

Periodisk fasta är när man alternerar fasta och ätande under fördefinierade perioder. Exempel på detta är att fasta under 2 dagar och äta under 5 dagar s.k. 5:2. Många använder periodisk fasta för att gå ner i vikt men det finns även en del andra fördelar enligt förespråkarna. 

Läs mer »
Är kaffe nyttigt

Är kaffe nyttigt? 

Kaffe är älskat av många, framför allt här uppe i norr. Trots detta så ställs frågan ofta om kaffe är bra eller dåligt för oss människor. Som med mycket annat så är kaffe bra för oss i rimliga mängder, medan överkonsumtion är dåligt för oss. 

Läs mer »
medelhavskost

Medelhavskost

Vill du äta hälsosamt och leva längre så medelhavskost en bra grund. Denna kost är nämligen en av de mest studerade i världen. Grunden i medelhavskost är bra mat med fokus på långsamma kolhydrater, mycket frukt och grönsaker och ett relativt högt intag av nyttiga fetter.

Läs mer »