Här hittar du näringsberäkningen för denna fräscha kycklingtaco med sallad. Receptet har ett lågt innehåll av kolhydrater om ni är ute efter tips på recept som följer LCHF-metodiken.
Näringsinnehåll (1 portion) | ||
Kalorier | 350 kCal | E% |
Protein | 38 g | 43% |
Fett | 16 g | 41% |
Kolkydrater | 11 g | 13% |
Ingredienser:
- 175 g kycklingbröst, skuret i medelstora tärningar
- 3 blad isbergssallad
- ½ avokado, skuret i små tärningar
- 3 körsbärstomater, skurna i små tärningar
- 8-10 skivor inlagd jalapeño
- 1 dl rödkål, strimlad
- 1/4 tsk torkad limeskal
- 1/4 tsk cayennepeppar
- 1/8 tsk svartpeppar
- 1/8 tsk lökpulver
- 1/8 tsk vitlökspulver
- 1/8 tsk koriander
- 1/8 tsk spiskummin
- Limesaft efter smak
- Salt (efter smak)
*för 1 portion, 3 tacos
Instruktioner:
- Blanda kycklingen med olivolja och alla kryddor tills kycklingen är helt täckt av marinad. Låt vila i kylskåpet i en timme.
- Stek den marinerade kycklingen i cirka 8 minuter tills alla sidor blir gyllenbruna.
- Blanda alla ingredienser i salladsbladen så att det är en fin mix. Pressa gärna lite lime över tacosen.