Havrecrepes med rökt lax

Crepes är alltid gott och med havre så blir det extra hälsosamt. Detta recept är för 3 små laxcrepes.

Här hittar du näringsberäkning för detta recept. Längst till höger ser du energifördelningen.

Näringsinnehåll (1 portion)
Kalorier 272 kCalE%
Protein16 g24%
Fett 8 g26%
Kolkydrater31 g46%
Havrecrepes med rökt lax

Ingredienser:

för fyllningen:

  • 3 msk labneh (avrunnen turkisk yogurt)
  • 1 msk gräslök
  • 1 msk kapris
  • 75 g rökt lax
  • 1/4 tsk cayennepeppar
  • 1/4 tsk svartpeppar

för crêpes:

  • 0,6 dl vatten
  • 1,2 dl mjölk
  • 2,4 dl havremjöl
  • 1 mediumägg
  • Salt
  • Svartpeppar

*för 3 crêpes

Instruktioner:

  1. Lägg ägg, mjölk, vatten, havremjöl och salt i en mixer. Mixa tills det blir en jämn och krämig konsistens.
  2. Värm en teflonpanna (eller annan nonstick-panna) på medelvärme. Du kan smörja pannan med olivolja om du vill. När pannan är varm, häll en tredjedel av smeten i pannan. Efter cirka 2-3 minuter kommer undersidan vara färdigstekt och lossnar från pannan. Vänd crêpen för att tillaga den andra sidan. Upprepa processen med resterande smet.
  3. Bred ut labnehyoghurt över crêpen, lägg sedan på den rökta laxen. Strö över gräslök, kapris, svartpeppar och cayennepeppar. Vik in från båda sidorna och rulla upp, inte för hårt.

Dela gärna detta recept

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på Linkdin
Dela via e-post

Fler hälsosamma recept

miso tofu bowl

Miso Tofu Bowl

Här hittar du näringsberäkningen för denna Miso Tofu Bowl. Näringsinnehåll (1 portion) Kalorier 567 kCal E% Protein 35 g 25% Fett 25 g 40% Kolkydrater

Läs mer »
Kycklingtaco med sallad

Kycklingtaco med sallad

Detta är en fräsch sallad som är inspirerad från tacos. Genom att byta ut brödet mot sallad så får du en lätt måltid som passar till både lunch och middag.

Läs mer »
Sallad med ryggbiff

Sallad med ryggbiff

Denna sallad är för dig som av någon anledning vill dra ner på mängden kolhydrater. Vill du hellre byta ut ryggbiffen mot annat kött eller kyckling så går det självklart bra.

Läs mer »