Här hittar du näringsberäkning för detta recept. Längst till höger ser du energifördelningen.
Näringsinnehåll (1 portion) | ||
Kalorier | 272 kCal | E% |
Protein | 16 g | 24% |
Fett | 8 g | 26% |
Kolkydrater | 31 g | 46% |
Ingredienser:
för fyllningen:
- 3 msk labneh (avrunnen turkisk yogurt)
- 1 msk gräslök
- 1 msk kapris
- 75 g rökt lax
- 1/4 tsk cayennepeppar
- 1/4 tsk svartpeppar
för crêpes:
- 0,6 dl vatten
- 1,2 dl mjölk
- 2,4 dl havremjöl
- 1 mediumägg
- Salt
- Svartpeppar
*för 3 crêpes
Instruktioner:
- Lägg ägg, mjölk, vatten, havremjöl och salt i en mixer. Mixa tills det blir en jämn och krämig konsistens.
- Värm en teflonpanna (eller annan nonstick-panna) på medelvärme. Du kan smörja pannan med olivolja om du vill. När pannan är varm, häll en tredjedel av smeten i pannan. Efter cirka 2-3 minuter kommer undersidan vara färdigstekt och lossnar från pannan. Vänd crêpen för att tillaga den andra sidan. Upprepa processen med resterande smet.
- Bred ut labnehyoghurt över crêpen, lägg sedan på den rökta laxen. Strö över gräslök, kapris, svartpeppar och cayennepeppar. Vik in från båda sidorna och rulla upp, inte för hårt.