Jag är enormt glad att du hittat hit och att du även tagit dig tid att läsa på om vem jag är.

Redan i unga år (13-14 år) så hittade jag mitt intresse inom kost och träning. Jag läste allt som gick att få tag på inom dessa ämnen och jag skrev redan i nionde klass ett skolarbete på temat “kostens betydelse för träningsresultaten”.

Även om jag brann för hälsa och närliggande ämnen så valde jag att inte gå vidare inom dessa områden utan jag utbildade mig i stället till ekonom med inriktat på marknadsföring.

Intresset fanns dock alltid kvar och jag har under flera år byggt på min utbildning inom ämnen såsom kost, träning och hälsa. Jag har b.la. utbildat mig vid Linnéuniversitetet inom kost, hälsa och näring samt är Licensierad Kostrådgivare och Personlig tränare.

Hur denna sida började…

En dag när jag satt ner och pratade med mina små barn så frågade min dotter som då var fem år gammal:

– Pappa, när kommer du att dö?

Denna fråga gav mig en tankeställare och jag försökte ge ett så konkret svar som jag bara kunde. Jag svävade ut i ett resonemang kring medellivslängden i Sverige och om hur gamla mina mor- och farföräldrar hade blivit. Jag la även till att dagens forskning låg långt fram och om man bara lyckades hålla sig frisk i ytterligare tio år så var sannolikheten hög att jag skulle kunna bli 100 år, eller åtminstone där omkring. Min dotter svarade då:

– Lova mig att du gör allt du kan för att du ska bli 100 år gammal.

Där och då lovade jag att detta skulle bli mitt mål. Denna sida är ett sätt för mig att summera min kunskapsinsamling och att dela med mig av min kunskap så att kanske även du kan uppnå målet att bli en frisk hundraåring.

Väl mött,

Jonny Rosengren

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Disclaimer

Den här sidan är min personliga sida där jag sammanfattar och analyserar det jag läser. Jag strävar efter att sajten ska vara evidensbaserad och att informationen ska vara faktabaserad. Presenterar jag mina egna tankar så gör jag alltid det i sammanfattningen i slutet av en artikel. Utöver detta så uppmuntrar jag en dialog med mina följare och läsare så att vi tillsammans kan utmana gamla sanningar och gemensamt hitta nya vägar mot ett längre liv.

Innehållet på denna sajt finansieras inte av någon annan än mig själv, vilket såklart gör att jag löpande måste hitta sätt att få intäkter för att ha råd att fortsätta med denna sida efterhand som den växer. Försäljning från mina kurser och reklamintäkter från banners går oavkortat till att förbättra sajt och innehåll för att ännu bättre kunna sprida kunskap till dig som läser.

Tänk på att jag inte är någon sjukgymnast, läkare eller forskare och även om jag hela tiden utbildar mig och lär mig mer så är jag aldrig fullärd. Informationen du läser på sidan ska du därför se som ett komplement till din vårdgivare. Om du väljer att följa mina tips och råd så är det på egen risk och under eget ansvar.