Här hittar ni näringsberäkning och energiberäkning för detta recept.
Näringsinnehåll (1 portion) | ||
Kalorier | 60 kCal | E% |
Protein | 2 g | 13% |
Fett | 3 g | 45% |
Kolkydrater | 8 g | 53% |

Ingredienser:
- 12 dadlar, blötlagda i hett vatten i 10 minuter, urkärnade
- 4 torkade fikon, blötlagda i hett vatten i 10 minuter
- 4 msk havregryn
- 2 tsk kakao, osötad
- 25 hasselnötter
- 25 mandlar
- 2 msk jordnötssmör (utan tillsatt socker)
- 1,2 dl kokosflingor
*För 20 portioner (4 portioner = 1 portion)
Instruktioner:
- Lägg hasselnötter, mandlar, havregryn och kakao i en matberedare. Mixa tills de blir små partiklar. Ställ åt sidan.
- Mixa de blötlagda och avrunna fikonen och dadlarna tills de blir en klibbig pasta.
- Tillsätt dadel- och fikonpastan samt jordnötssmör till nötblandningen och blanda väl.
- Knåda tills det blir en deg som inte klibbar.
- Ta små bitar av blandningen och forma bollar i dina händer. Rulla bollarna i kokosflingorna för att täcka dem. Du kan förvara dina energibollar i kylskåp i upp till en vecka.