Här hittar du näringsberäkningen för denna chokladkaka. Även om den heter ”hälsosam” så ska man alltid vara försiktig med intag av kalorier av detta slag som ofta är på toppen av det man äter i vanliga fall. Men om man vill unna sig är denna chokladkaka betydligt bättre än många av alla de alternativ som finns där ute.
Näringsinnehåll (1 portion) | ||
Kalorier | 307 kCal | E% |
Protein | 11 g | 14% |
Fett | 16 g | 47% |
Kolkydrater | 37 g | 48% |

Ingredienser:
- 2 medelstora ägg
- 4 msk karobextrakt
- 2 msk smält kokosolja
- 1 dl mjölk
- 1,8 dl fullkornsmjöl
- 10 g bakpulver
- 2 msk kakaopulver
Till såsen:
- 2,4 dl mjölk
- 1 msk kakaopulver
- 30 g osötad choklad
*för 4 portioner
Instruktioner:
- För såsen, blanda alla ingredienser i en liten kastrull och koka upp. Ta bort den kokande såsen från värmen och ställ åt sidan för att svalna.
- Lägg alla flytande ingredienser för kakan i en skål och vispa tills det är helt blandat.
- Tillsätt de torra ingredienserna genom att sikta dem över vätskan och blanda in dem tills du får en jämn smet.
- Häll kaksmeten i en smord form och baka i en förvärmd ugn på 180°C i 35 minuter.
- Efter att kakan är bakad, gör hål med en gaffel och skiva den. Häll den avsvalnade såsen över den varma kakan och låt den stå tills kakan har absorberat såsen helt.
Smaklig måltid!