Här hittar du näringsinnehåll och kaloriberäkning för detta recept.
Näringsinnehåll (1 portion) | ||
Kalorier | 643 kCal | E% |
Protein | 47 g | 29% |
Fett | 25 g | 35% |
Kolkydrater | 55 g | 34% |
Instruktioner:
- Marinera kycklingen med olivolja, salt, peppar och vitlökspulver i kylen i en timme.
- Värm en gjutjärnspanna (eller vanlig stekpanna) och stek den marinerade kycklingen tills den får gyllene grillmärken på båda sidor. Kontrollera att kycklingen är färdig och genomstekt. Skiva sedan den tillagade kycklingen i valfri form.
- Lägg sedan upp basmatiriset, kikärtorna, grönsakerna och kycklingen på en tallrik eller i en skål.
Ingredienser*:
- 120 g kycklingbröst
- 1 ¼ dl kokta kikärtor
- 1 ¾ dl kokt basmatiris (ca 0,6 dl okokt)
- 4 kvistar portlak, bara bladen
- 3 körsbärstomater, skurna i hälften
- 1/8 tsk svartpeppar
- 1/4 tsk vitlökspulver
- 1 msk olivolja
- Salt
*(för 1 portion)
Här nedanför hittar du fler recept.